3 juni 2015
19:00

Tabergs SK

Referat: Waggeryds IK 9-m - Tabergs SK

Då var det dags igen, bortamatch mot Waggeryd och redan vid samlingen på IP kunde man se en hunger och ett fokus hos grabbarna. Framme på plats blåser det upp till storm men grabbarna är förberedda, de har med sina tofsar så de får ordning på sina frisyrer och kan ladda för match!

Matchen inleds med att Taberg tar taktpinnen med en målchans redan i första minuten som går strax över ribban. Waggeryd rensar bort bollen och i blåsten får bollen en märklig bana och far förbi det starka försvaret i Taberg och ger Waggeryd möjligheten att komma ensam mot Linus i målet, där forwarden placerear skotten omöjligt för Linus att ta. !-0 i andra matchminuten. Här visar grabbarna att det inte finns något som skulle få dem att vika ner sig, de äger boll och vinner varje närkamp och den härliga Tabergspubliken som följer laget vart de än åker, stod bara och väntade på när bollen äntligen skulle trilla in. Från högerkanten kommer Mose Bolt i så hög fart att han skapar sin egna storm kring sig, går förbi fyra förvirrade Waggerydare och stabilt trycker in bollen i mål. Taberg fortsätter äga boll och Mose kommer än en gång på högerkanten i fart, lägger in bollen till den snart överåriga gubben Ogge som visar att han med sin erfarenhet inte gör några misstag och pangar upp bollen i nättaket. Det skulle inte dröja mer än sju minuter till innan Ogge Pirlo visar prov på att han tränar sina ben och gör sina squats när han från nästan 30 meter avstånd får till en fullträff som seglar upp mot krysset. Efter fösta halvlek står det 3-1 till Taberg och i omklädningsrummet är det tydligt att hungern inte är mättad, mycket vill ha mer!

Taberg fortsätter sin dominans, med ett otroligt stabilt försvarsspel, ett rörligt mittfält och ett vindsnabbt anfall i andra halvlek. i början av andra halvlek har Taberg pressen och Mose spelar in bollen snyggt till den andra gubben i laget Matte som elegant trycker in bollen och gör 4-1 till Taberg. Matte berättar glatt efter matchen att det är ett typiskt FIFA 15 mål och att han har övat in det sedan länge. Waggeryd tillåts inte komma över mittplan och står tappert emot grabbarnas bombardemang fram till den 60 minuten när frispark tilldelas Taberg. Fram stiger Markus Kling, som har frisparksspecialist skrivet på sitt visitkort. Ett hårt och välplacerat skott som söker sig till målvaktens högra kryss och jublet från publik och tränare konstaterar ett faktum, 5-1 till Taberg! En väl genomförd match av grabbarna där fokus och inställning var med ända från början. Förutom resultatet i matchen tycker jag att det var fantastiskt kul att se att Leif Pagrotsky lagt politiken åt sidan och börjat döma fotboll, det är aldrig för sent att byta karriär! Nu laddar vi bössan för nästa match mot Värnamo!